Hej kära kund! Välkommen!

Webbshopen Lökgrossisten.se är grundad av Annika Backlund som har bott 17 år i Nederländerna. I Sverige är Annika ägare ett stort fastighetsbestånd. När Annika år 2010 skulle köpa tusentals lökar att sätta vid sin fastighet i Oppboga i Närke, upptäckte hon att det inte var helt lätt att handla på det sättet i Sverige. Antingen fick hon köpa lökarna i 10-pack och 20-pack och då blev det rätt dyrt, eller så skulle detaljisterna ringa Holland för att ta fram offerter. De lovade att ringa tillbaka, men det dröjde och jag hörde senare aldrig av dem.

Eftersom Annika vet hur billigt det är med både blommor och blomsterlök i Holland, så tänkte hon: Jag köper där! Om jag beställer något tusental lökar kanske det kan vara värt frakten. Sedan kom nästa tanke: ”Jag kan ju kontakta några andra fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar och se om de vill sambeställa med mig, så får de också samma låga priser!”
Och på den vägen är det. 2010 startade Annika en webbshop med ett begränsat sortiment, med beställning på våren eller när som helst under året och leverans i september. Egentligen känns det ju helt rätt att köpa tulpaner på våren, när tulpanerna blommar, och inte som vi är vana på hösten, när de bara skall grävas ner.

Idag är Lökgrossisten ett aktiebolag och ingår i koncernen Annika Backlund AB och som uppnått högsta kreditvärdighet (AAA). I mars 2016 lanserade vi vår nya webbshop. Samtidigt anställdes två säljare. Vår affärsidé är densamma alltsedan starten 2010.

Vårt mål är att låta Sverige blomstra! När vårsolen tittar fram och när vi som allra mest längtar efter den blomstring som lovar att sommaren är på väg ska vi runt om i landet kunna åtnjuta en blomstrande färgprakt i t ex rondeller, bostadsområden, sjukhus, skolor, äldreboenden, arbetsplatser, kyrkogårdar, hotell och golfbanor etc. Våra grönområden under den här tiden på året är ju oftast bruna, tråkiga och utan något estetiskt värde alls. Det vill vi ändra på! Dessutom har tidiga vårblommor betydelse för att bevara biologisk mångfald. Krokus och pingstlilja är nämligen extra viktiga för att bina och andra insekters pollinering ska komma igång tidigt på våren - för att naturen ska blomma och att vi kan fortsätta att få rikliga skördar i form av bär och frukt. Läs mer på vår hemsida Låt Sverige Blomstra.

Som ett led i vårt mål att låta Sverige blomstra" vill vi bli fler och vi söker nu lokala samarbetspartners som återförsäljare och som lokala lökgrossister. Välkommen att kontakta oss!

Annika Backlund, lökdesigner & grundare
Mobil: 0700 - 209 209