EKO-lökpaket 2017 för kyrka & kommun, 10 000 lökar för 15 000 kr

EKO-LÖKPAKET RESTPARTI 2017 Lökgrossisten hjälper de holländska eko-bönderna att sälja sina (EU:s motsvarighet till) KRAV-odlade lökar. Det vi säljer nu är det som inte blev sålt via vår webshop - samma höga kvalitét som vi alltid levererar. Svenska Kyrkan och Sveriges kommuner erbjuds köpa ett färdigt paket ekologiska blomsterlökar till ett varuvärde av 40 500 kr för endast 15 000 kr.

Vi på Lökgrossisten beslutade vintern 2016 att göra det omöjliga. Genom att köpa upp och sälja ekologisk blomsterlök från de få pionjärer bland holländska lökbönder som vågat ta steget att rädda sina utarmade jordar och börja odla hållbart, vill vi bana väg för att fler bönder skall våga lägga om.

- Bara sju av Hollands 1 500 lökbönder odlar hållbart. Tre av dessa odlar EU:s motsvarighet till KRAV-märkt.

- Bönderna får inget stöd eller ekonomisk hjälp från Nederländska staten för detta steg, KRAV-märkningen kräver bland annat att jorden ligger i träda i tre säsonger. Tre år utan inkomst.

Föregångaren heter John Huiberts. Han ärvde sin gård från sin far för trettio år sedan. I de årliga jordtesterna såg han att den bördiga jord han ärvde, med tiden blev helt utarmad och tom. John insåg att han var vid vägs ände. Vad skulle hans egen son får ärva en dag? Tom död jord?

I år är han nu på tredje säsongen som KRAV-certifierad lökbonde. Han lägger om 20% om året av sin jord, eftersom han inte kan stå helt utan inkomst i tre år. Lökgrossisten stödjer John genom att köpa stora mängder ekologiskt odlad blomsterlök, och därigenom inspirera andra lökbönder att ta steget.

Av det vi beställde av John i vintras har vi nu lökar kvar. Inga gigantiska mängder, men långt mer än vi kan sälja till privatpersoner. Dessa ekologiska blomsterlökar vill vi nu sälja vidare till självkostnadspris till landets kyrkogårdar och kommuner, där allmänheten kan njuta av blomstringen. Vi kan göra max 150 paket enligt modellen nedan.

För att göra denna utförsäljning så enkel som möjligt att ta ställning till, har vi skapat detta “Ekolök- paket för kyrka och kommun" som vi säljer för självkostnadspris 15 000 kr + moms. Dessa kommer att innehålla lökar till ett butiksvärde av 40 500 kr, cirka 10 000 lökar.

40 kvm ekologiska blomsterfyrverkerier (mixer som blommar 2-3 mån)
4 000 ekologiska narciss- och tulpanlökar, sort för sort
2 000 ekologiska smålökar (krokus, scilla, pärlhyacint)

Vår lök-designer kombinerar perfekt så att varje “Ekolök-paket för Svenska Kyrkan" bli harmoniskt i färgskala, färgsprakande vackert samt innehåller många olika sorter. På orderbekräftelsen står exakt vilka sorter paketet innehåller, så att man själv sedan kan planera färgsättningen inför plantering.

Vi ser en win-win-win:

- WIN: För 15 000 kr hjälper Sveriges kommuner och kyrkan de modiga ekobönderna
- WIN: Lökgrossisten kan leverera de osålda lökarna till nollresultat
- WIN: Sverige blomstrar extra mycket varje vår från 2018 och framåt.

Artikelbild: EKO-lökpaket 2017 för kyrka & kommun, 10 000 lökar för 15 000 kr
18 750 kr
Artikelnamn: Ekolök-paket 2017, 15 000 kr
Artnr: E10-01-10000